Július 16, kedd,
Valter, Irma

Szeged Megyei Jogú Város hivatalos weboldala

July 16, kedd,
Valter, Irma
0 °C
0 °C / 0 °C

Vitéz utcai Bölcsőde újjáépítése

eu tamogatas kep
Kedvezményezett:
Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner:
-
A szerződött támogatás összege:
1 200 000 000 Ft
A támogatás mértéke:
100%
Tartalom:

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata célul tűzte ki, hogy megteremtse a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatásának feltételeit. Kiemelt célja a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által.
A tervezett fejlesztés eredményeként a Vitéz utcai Bölcsőde épületének üzemeltetése gazdaságosabbá válik, kevesebb pénzébe kerül az önkormányzatnak. A beruházás révén a mai kor elvárásainak megfelelő, energetikailag korszerű és ezáltal gazdaságosan fenntartható, akadálymentesített bölcsőde létesül a Vitéz utcában, több férőhellyel. A jelenlegi 84 fős kapacitás 12 új férőhely kialakításával bővül, így összesen 96 kisgyermek befogadására lesz alkalmas a bölcsőde épülete. A fentiek mellett az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése is a projekt hosszú távú részcélja, csatlakozva a globális erőfeszítésekhez. Ennek érdekében a megvalósítandó projekt átfogó célja a Vitéz Utcai Bölcsőde hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése.
A projekten belül az alábbi tevékenységek valósulnak meg:
– a teljes meglévő épületet elbontják, és egy teljesen új, 8 csoportszobás, összesen 96 fő, 3 éven aluli kisgyermek befogadására alkalmas intézmény épül fel;
– az épület energetikailag korszerű (hőszigetelt, műanyag, többrétegűen üvegezett nyílászárókkal, korszerű fűtésrendszerrel rendelkező), földszintes, akadálymentesített lesz;
– minden gondozási egységhez fog tartozni egy külső, részben fix, részben fedett terasz;
– a projekt kertén belül a telephely által igényelt eszközök beszerzésére is sor kerül, ezek tartalmazzák az átadó- és mosdóhelyiségek, csoportszobák alapvető felszereléseit, oktató-nevelő eszközöket, illetve a meglévő, elhasználódott eszközök helyett új udvari játszó-, műszaki eszközöket és bútorokat.

A projekt kezdésének dátuma:
2022. 4. negyedév
A projekt tervezett befejezésének dátuma:
2023. 3. negyedév
A projekt azonosító száma:
TOP-6.2.1-19-SG1-2019-00002