Tájékoztatás az esküvőn résztvevők köréről és az esküvőn való részvétel feltételeiről

Tisztelt Ügyfeleink!

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet) 6. § (5) értelmében a házasságkötésnél kizárólag az alábbi személyek lehetnek jelen:

a)    a szertartás vezetője, illetve az anyakönyvvezető,
b)    a házasulók,
c)    a házasulók tanúi
d)    a házasulók szülei, nagyszülei,
e)    a házasulók testvérei,
f)    a házasulók gyermekei

Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának hivatali helyiségeiben tartandó polgári esküvői szertartáson kizárólag a fenti jogszabályban meghatározott személyek lehetnek jelen a 1,5 méteres védőtávolság betartása mellett.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az újonnan bevezetett védelmi intézkedések betartását ellenőrizni fogjuk, így kérjük Önöket a házasságkötéseken meghatározott résztvevők lehetséges körének betartására.

Ennek érdekében kérjük, hogy a házasságkötést megelőző csütörtökön legkésőbb 12.00 óráig a fenti korlátozások figyelembe vételével az eseményen várhatóan résztvevő – a Korm. rendeletben nevesített – hozzátartozók névsorát a házasulandókhoz viszonyított rokonsági fok megjelölésével szíveskedjenek az anyakonyv@szeged.eu e-mail címre megküldeni.

A tömeges megbetegedést okozó COVID-19 fertőzés megelőzése, terjedésének megakadályozása, a hivatal ügyfelei és munkatársai, valamint a családi eseményen résztvevők egészségének megóvása érdekében a

az esküvőn résztvevő személyek részére a szájmaszk viselése a Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései szerint kötelező.

Kérjük egyúttal, hogy kizárólag tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek részt a szertartáson.

Kérjük házasulandó ügyfeleinket, hogy a fenti előírásokról hozzátartozóikat, ismerőseiket a szertartást megelőzően tájékoztassák.

2020. november 11.

Dr. Martonosi Éva
jegyző