Nyári útfelújítások Szegeden

Az idén – akárcsak tavaly nyáron – többszáz millió forint jut a város büdzséjéből a szegedi utak, járdák felújítására, korszerűsítésére. Július elején kezdődtek és augusztus végéig tartanak a nagy nyári útfelújítások.

A város által biztosított  idei, többszáz milliós keretből  ezúttal 130 millió forintért, 10 helyszínen történnek különböző javítások, ütemezetten, a Kaszás utca Szél utca és Rákóczi utca közötti szakaszán és a Vág utcai garázs soron, a 9-11. szám között. Még június utolsó hetén dolgozni kezdtek a Répás utca Korda utca és Remény utca közti szakaszán, a Pihenő utca 36. és a Hosszú-töltés utca között, valamint a Jász utca Faragó téri szakaszán.

Július közepén a Melinda utca és a Rókusi körút balra kanyarodó sávja a Margaréta utca felé kerül sorra, július végén pedig a Bártfai utcában és a Feketesas utca Károlyi és Kígyó utca közti szakaszán, továbbá a Kígyó és a Kiss Menyhért utcában tervezik a rekonstrukciót.  Végül, augusztus elején a Hont Ferenc utcába vonulnak a munkagépek.

Az időpontok rugalmasak, természetesen az időjárás és egyéb tényezők befolyásolhatják azokat, azonban legkésőbb nyár végére, szeptember elejére mindenütt készen lesz a burkolatjavítás – ami ezúttal a régi aszfaltszőnyeg felmarását és teljes szélességben új aszfalt leterítését, helyenként az útpadka megjavítását is jelenti.

Kapcsolódó képek

forrás: szeged.hu