Közlemény óvodai beiratkozásról

Értesítjük a szülőket, hogy az emberi erőforrások minisztere által – a járványügyi veszélyhelyzet miatt – kiadott 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás a korábban meghirdetettől eltérő időpontban, egyedi eljárási szabályok szerint történik.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának óvodáiba a 2020/2021. nevelési évre – online módon – az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

2020. április 6-17.

Szükséges az online felületen történő beiratkozás, amennyiben:
–    a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, vagy
–    a gyermek lakcíméhez több kötelező felvételt biztosító tagóvoda tartozik.

Javasolt, de nem kötelező az online felületen történő beiratkozás, amennyiben a gyermek lakcíméhez egyetlen kötelező felvételt biztosító tagóvoda tartozik. Ebben az esetben – beiratkozás hiányában – a gyermek hivatalból felvételre kerül.

Az óvodákról, felvételi körzetükről, valamint – különös tekintettel a rendkívüli veszélyhelyzetre – a beiratkozással kapcsolatos aktuális információkról, teendőkről a http://ovi.szegedvaros.hu linken vagy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatóságán (Szeged, Sólyom u. 6. tel.: 62/549-363; 20/462-95-78) tájékozódhatnak.