Óvodafejlesztési Program Szegeden- I. ütem; Klebelsberg Telepi Óvoda energetikai korszerűsítése

erfa2
A Kedvezményezett neve: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner:
A projekt címe: Óvodafejlesztési Program Szegeden- I. ütem; Klebelsberg Telepi Óvoda energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 119.967.365,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A felújítandó Klebelsberg Telepi Óvoda iparosított technológiával készült, hagyományos gázfűtésű, kétszintes épület, melynek hasznos alapterülete 606 m2. Az előzetes energetikai felülvizsgálat eredményei azt mutatják, hogy az óvoda energiafogyasztása az elvárthoz képest magas, amely jelentős üzemeltetési költséget eredményez.
A tervezett energetikai korszerűsítés az alábbi beruházási elemeket tartalmazza.
1. . Külső határoló szerkezetek korszerűsítése. –  Megvalósul a teljes homlokzati hőszigetelés, a korszerűtlen homlokzati nyílászárók cseréje és a tetőfödém hő- és vízszigetelése.
2. A hagyományos gázfűtés korszerűsítése, a berendezések cseréje.  –A radiátoros fűtésrendszer részleges felújítására van szükség. Az új csővezetékek, szerelvények telepítése mellett kicserélik a radiátorokat is.
3. Napelemes rendszer kialakítása (HMKE) – Háztartási méretű napelemes energiahasznosító rendszer kerül kiépítésre a lapostetőn elhelyezett napelemekkel. Ehhez kapcsolódóan elkészülnek a szükséges tartószerkezetek, elektromos vezetékek és berendezések, az ad-vesz mérőhely.
4. Meglévő kül- és beltéri elektromos és világítási rendszerek korszerűsítése. –  Megvalósul az óvoda belső elektromos hálózatának részleges felújítása a szükséges vezetékekkel, szerelvényekkel és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősségű világítótestekkel.
5. Megvalósul a projektarányos akadálymentesítés. A beruházás eredményeképpen csökken az éves energiaigény, csökken a károsanyag kibocsátás, tisztább és egészségesebb lesz a környezet – komfortosabbá válik az óvodaépület.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 3. negyedév
A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-SG1-2016-00005