29°C erősen felhős

Orvosi rendelő fejlesztési program Szegeden I.ütem, új rendelőépület kialakítása Kiskundorozsmán

erfa2
A Kedvezményezett neve: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner:
A projekt címe: Orvosi rendelő fejlesztési program Szegeden I.ütem, Új rendelőépület kialakítása Kiskundorozsmán
A szerződött támogatás összege: 213.784.102,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: Szeged – Kiskundorozsmán a jelenleg orvosi rendelőként funkciónáló épület 1908-ban épült, eredetileg nem egészségügyi ellátásra tervezték, ebből kifolyólag is nem felel meg az érvényes előírásoknak. A rendelkezésre álló teljes hasznos terület 301,69 m2, melyben nem fér el a minimum követelmények szerinti szükséges funkció. A rendelő épület bővítése sem vertikálisan, sem horizontálisan nem lehetséges a telekre vonatkozó megengedett legnagyobb beépítettségi mértékre tekintettel, mivel azt már így is túlhaladja. Az elmúlt 17 évben csupán szükséges kisebb felújítási munkák, illetve az állagmegóváshoz szükséges munkák elvégezésre volt fedezet, átfogó korszerűsítésre nem volt lehetőség.
Az új rendelőépületben az átköltözés után a jelenlegi struktúrában praktizálnak tovább az orvosok, azaz 4 fő háziorvos és 2 fő gyermekorvos személyében 1-1 fő asszisztenssel külön rendelőhelyiségekben. A 2 fő fogorvos számára azonban külön-külön rendelőhelyiség kerül kialakításra. Az új építés során az épület belső helyiségei felosztásának racionalizációja is megtörténik, amelynek keretében minden alapellátási szolgálat külön épületrészben lesz elhelyezve a szükséges szociális és kiszolgáló helyiségekkel együtt. Az épület magastetős, önállóan álló ingatlanként kerül kialakításra. Valamennyi épületet határoló szerkezet hőszigetelésre és az energetikai előírásoknak megfelelő nyílászárók kerülnek beépítésre. Az új gépészeti rendszer kiépítése során a hatályos előírásoknak és energetikai szempontból is megfelelő rendszer kerül elhelyezésre, minden épületrész részére külön almérők felhelyezésével az egymás közötti elszámolhatóságot megkönnyítve. Az új intézmény elektromos hálózatának tervezésekor a szolgáltatók által használni kívánt eszközök és ezeken felüli komfortot biztosító berendezések kiszolgálására alkalmas rendszer kerül megtervezésre. A rendelőintézetben működő szolgáltatók munkájához a meglévő eszközök technológiailag már elavultak. Az új, beszerezni kívánt eszközök az időközben elhasználódott és a zavartalan ellátás érdekében szükséges eszközök kerültek meghatározásra.
A jogszabályi és szakmai feltételeknek megfelelő új építésű ingatlan kialakításával egy teljesen új, mai kor igényeit kielégítő rendelőépület kerül megvalósításra.
A projekt kezdési dátuma: 2016. szeptember 6.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. június 30.
A projekt azonosító száma: TOP-6.6.1-15-SG1-2016-00003
Egyéb: