Felhívás ebzárlattal és legeltetési tilalommal kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztály a megye területén, 2021. október 02. és 2021. október 22. között, elrendelte a rókák veszettség elleni orális immunizálását.

Fentiekre figyelemmel Szeged MJV teljes közigazgatási területére 2021. október 02-től 2021. október 22-ig ebzárlat és legeltetési tilalom került elrendelésre.

Az ebzárlat tartalma alatt:

• A tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan nem szökhetnek ki;
• Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
• A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a segítő és terápiás kutyák, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozások alól.
• Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos.