Felhívás a Szeged Ifjú Tehetsége díj és a Szeged Ifjú Tehetségéért díj kitüntetésekre való ajánlásra

Az Önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 24/2019.(XII.23.) önkormányzati rendelet alapján azon tanulóknak, csapatoknak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a szellemi gyarapodás területén kiváló példát mutattak, Szeged Ifjú Tehetsége díj adományozható. Azon pedagógusok, oktatók, szakoktatók, akik az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat, csapatokat felkészítették, Szeged Ifjú Tehetségéért díjban részesíthetők.

Évente legfeljebb három Szeged Ifjú Tehetsége és három Szeged Ifjú Tehetségéért díj adható. A díjak plakettből, oklevélből és pénzügyi elismerésből állnak.

A díjakra érkezett javaslatokat a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság véleményezi, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé. A díjakat a tehetség napjához (március 25.) kapcsolódó ünnepség részeként adják át.

Kérem, hogy a város köznevelési intézményei tegyenek javaslatot arra vonatkozóan, hogy kiket tartanak érdemesnek a díjra. Egy iskola több javaslattal is élhet.

A javaslatokat 2020. november 13-áig – részletes indoklással, mely tartalmazza az elmúlt tanévben nyújtott kiemelkedő teljesítményt, a versenyek megnevezését és az elért eredményeket is – a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályára lehet eljuttatni írásban (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) vagy e-mailben, az antal.aniko@szeged.eu címre.

Szeged, 2020. október 9.

dr. Botka László
polgármester