Felhívás

Tisztelt Ügyfeleink!

A járványügyi korlátozások enyhítésének eredményeként, figyelemmel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló és 2021. május 23. napjával módosult 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet) 5. § (4a)-(4b)bekezdései, valamint a 6/A. § rendelkezéseire,

felhívom figyelmüket,

hogy a Szegedi Polgármesteri Hivatal Széchenyi téri helyiségében a házasságkötés alkalmával a vendégek számára a terem adottságainak megfelelően legfeljebb 70 fő részére biztosított ülőhely, míg a Kiskundorozsmai és Tápéi Kirendeltségen ezen helyiségek adottságainak megfelelően legfeljebb 30 fő részére biztosított ülőhely.

A fenti létszámot meghaladóan a vendégek az ülőhelyek mögött – a biztonságos távolság megtartásával – a rendelkezésre álló férőhelyek függvényben lehetnek jelen a ceremónián.

A tömeges megbetegedést okozó COVID-19 fertőzés megelőzése, terjedésének megakadályozása, a hivatal ügyfelei és munkatársai, valamint a családi eseményen résztvevők egészségének megóvása érdekében a

az esküvőn résztvevő személyek részére
(kivéve a házasulandókat, tanúikat és az anyakönyvvezetőt)
a szájmaszk viselése a Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései szerint kötelező.

Amennyiben a házasságkötésre nem hivatali helyiségben, hanem külső helyszínen kerül sor, ebben az esetben a résztvevők létszáma  legfeljebb 200 fő lehet.

Kérjük egyúttal, hogy kizárólag tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyenek részt a szertartáson.

Kérjük házasulandó ügyfeleinket, hogy a fenti előírásokról hozzátartozóikat, ismerőseiket a szertartást megelőzően tájékoztassák.

2021. május 26.

Dr. Martonosi Éva
jegyző