E-KERESETLEVÉL

Tájékoztatjuk, hogy 2016. július 1. napján és az azt követően indult közigazgatási eljárás során hozott határozat bírósági felülvizsgálata, valamint a jegyző előtti birtokvédelmi eljárás során hozott birtokvédelmi határozat megváltoztatása iránti perekben a 2015. évi CCXXII. törvény alapján a belföldi székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, a jogi képviselővel eljáró fél, és a közigazgatási szerv részére kötelező a bírósággal való elektronikus kapcsolattartás. Ezekben a perekben a keresetlevelet elektronikus úton az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervhez, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz kell benyújtani.

Az „Űrlap keresetlevél beterjesztéséhez jegyző birtokvédelmi határozatának megváltoztatása iránti perben” és az „Űrlap közigazgatási szerv határozatának bírósági felülvizsgálata iránti keresetlevél benyújtásához” elnevezésű nyomtatványok elérhetők az alábbi linkre kattintva Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a keresetlevél ügytípus menüpont kiválasztását követően:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

Az E-önkormányzat portálra (itt találhatóak meg az Önkormányzat által publikált űrlapok) nem kell külön regisztrálnia. Első látogatáskor, a BEJELENTKEZÉS gomb megnyomásával, KAÜ-azonosítás (Ügyfélkapus azonosító és jelszó használata) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használhatja a portál szolgáltatásait.
Amennyiben bejelentkezés nélkül szeretne ügyet intézni, VÁLASSZON ÖNKORMÁNYZATOT! Bejelentkezés nélkül megnyithatja, kitöltheti és elmentheti az űrlapot, de a beküldés nem lehetséges.