August 20, szombat,
István, Bernát
description

Szegedváros

August 20, szombat,
István, Bernát
weather mood
0 °C
0 °C / 0 °C
Zöld város kialakítása Vértó és környéke akcióterületen

Zöld város kialakítása Vértó és környéke akcióterületen

2021.10.20.

Pihenéshez, egyéni és családi kikapcsolódáshoz, sportoláshoz teremtettek még több lehetőséget a Vértó környékén. A beruházás során új zöldterületek is létrejöttek, a már meglévők pedig több helyen megújultak. A lakótelep felépülése óta ez volt a legnagyobb közterületi rekonstrukció. Mindez a Zöld város programban valósult meg európai uniós támogatásból.

A Zöld város kialakítása Vértó és környéke akcióterületen című projektben (TOP-6.3.2-16-SG1-2017-00003) szereplő fejlesztések egy része közvetlenül a tó mellett valósult meg. A Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pihenőteret alakítottak ki, padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. Az úttól cserjékkel választották el a területet. A tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát építettek ki. A Vértói út és az Ipoly sor találkozásánál homokos röplabdapályát hoztak létre. Mellette, a tó és az Ipoly sor közötti részen fitneszeszközök állnak rendelkezésre. A közelben piknikasztalokat helyeztek el. A tó körül 1,5 méter széles, akadálymentes, térkövekből kirakott sétány épült. A sétány mentén több helyre tettek padokat, kilátással a tóra.

2020-ban hazai támogatási forrásból elkészült és azóta is nagy népszerűségnek örvend a Vérkör futópálya, amelynek a Zöld város Vértó projektben készült el a közvilágítása.

A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakították ki az Oxigén teret. Névadója egy különleges, oxigén molekulát mintázó, ötszögletű hinta, amelyet egyszerre öten is használhatnak. Az új téren található még trambulin és megmászható dombocskák is. A szülők számára padokat helyeztek ki. A park északnyugati sarkában tölgyfaligetet („makkoserdő” ligetet) alakítottak ki, közepén tisztással, ahol nyújtóeszközök, hintahálók és piknikasztalok várják a mozgásra, pihenésre vágyókat.

Az Ortutay utcai Bonifert Domonkos Általános Iskola előtt reprezentatív teret alakítottak ki, a két oldalán parkolókkal és zöldsávokkal.

Az Ortutay és a Gyöngyvirág utca sarkán – a helyi igényeket kiszolgálva – kispiacot hoztak létre. Az árusoknak árnyékolókkal ellátott asztalokat helyeztek ki és a burkolatot is rendbe hozták. A beruházás része volt a zöldterület rendezése is: a piacot sövénnyel választották el a parkolótól és fákat ültettek.

Egy fontos lakossági kezdeményezés, a Lomnici utcában kialakított közösségi kert fejlesztése, bővítése is megtörtént a projektben. A kertben több parcellát hoztak létre. A fitneszeszközöket áthelyezték a kerítésen kívülre, a járda másik oldalára, ahol cserjékkel kerítették el a sporteszközöket. Az így felszabaduló helyen a Bonifert Domonkos Általános Iskolába és a Makkosházi Óvodába járó gyerekek kertészkedhetnek. A rovarhotel és a madáritató segítségével közvetlen közelről megismerhetik az élőlényeket.

A közösségi kertben a növénytermesztésen kívül mással is el lehet tölteni a szabadidőt. A családok piknikezhetnek, a kisgyerekek homokozhatnak, állatszobrokra mászhatnak, megcsodálhatják a lepkekertet, a felnőttek sakkozhatnak, lengőtekézhetnek, bográcsozhatnak. A kert kerékpártárolóval is bővült.

A projektben több mint 20 ezer négyzetméternyi területet rendeztek, 231 fát ültettek, valamint 8979 cserjét és évelőt telepítettek. A kivitelezési munkálatokat a közbeszerzési eljárásban nyertes vállalkozás, a Harmath és Társai Kft. végezte. A beruházás a tervek szerint, a megadott határidőben fejeződött be. A Vértó és környéke a Zöld város programban újult meg 653 millió forint uniós támogatásból.

upcoming events block bg
Kulturális események
Kulturális események
Tovább
Soron következő fogadóórák
Soron következő fogadóórák
Tovább
Egyéb események, határidők
Egyéb események, határidők
Tovább

Pályázat (takarító)

Szeged MJV Polgármesteri Hivatala határozatlan időre szóló, részmunkaidős (6 órás) takarító munkakör betöltésére keres jelentkezőket.   A munkakör betöltésének feltételei: büntetlen előélet, a jelentkező állam elleni bűncselekmény, igazságszolgáltatás elleni bűncselekmény, korrupciós bűncselekmény, közélet tisztasága elleni, valamint a nemzetközi közélet tisztasága elleni bűncselekmény, hivatali bűncselekmény, illetve közbizalom elleni bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt nem áll, legalább 8 általános iskolai végzettség A munkakör betöltésénél előnyt jelent: - takarítói munkakörben szerzett tapasztalat Az ellátandó feladatok ismertetése: A takarító munkakörébe tartozik a Polgármesteri Hivatal helyiségeinek tisztán tartása, hulladékgyűjtők kiürítése, hulladék összeszedése a munkaterületen, bútorok, egyéb berendezési tárgyak portalanítása, nedves áttörlése, szükség esetén súrolása, nyílászárók, korlátok és egyéb felületek portalanítása és tisztítása, mellékhelyiségek fertőtlenítő tisztítása, vízkőtelenítése, papír- és szappanadagolók feltöltése, padló gépi tisztítása, nagytakarítás évente kétszer, rendezvények utáni takarítás, pakolás. A jelentkezés benyújtásának határideje: 2022.augusztus 26., elbírálásának határideje: 2022. szeptember 2., benyújtásának módja: postai úton: Szeged MJV Polgármesteri Hivatala Személyzeti Osztályának (6720 Szeged, Széchenyi tér 10. földszint 15. szoba), vagy elektronikus úton: az acs.gabor@szeged.eu e-mail címre történő megküldésével Az állás betöltéséről a benyújtott jelentkezések tartalma alapján a munkáltatói jogkör gyakorlója dönt, mérlegelése alapján meghallgatásra kerülhet sor. Az állás azonnal betölthető 3 havi próbaidő letöltése mellett. Az álláshirdetéssel kapcsolatosan további információt Göldner-Vass Szilvia nyújt a (62) 564-327-es telefonszámon. A jelentkezéshez csatolni kell: motivációs levelet és önéletrajzot, az Adatkezelési Tájékoztató megismeréséről szóló nyilatkozatot (a Tájékoztató és a nyilatkozat www.szegedvaros.hu/adatkezelesi-tajekoztato-palyazatokhoz internetes oldalon érhető el), iskolai végzettséget tanúsító okirat másolatát, 3 hónapnál nem régebbi, a 2011. évi CXCIX. tv. 258. § (2) bekezdésében foglalt feltételeknek való megfelelést igazoló erkölcsi bizonyítvány másolatát (vagy az erkölcsi bizonyítvány igényléséről szóló igazolást).
Tovább
összes álláshirdetés
administration block bg