Beiskolázási támogatás 2021 – Szeged segít

Kedves Szegedi Szülők!

A járvány miatt széttördelt tanév minden családnak nagy kihívást jelentett. A távoktatás a gyerekeknek, a tanároknak és a szülőknek is igazi próbatétel volt. A gyerekek otthona iskolává alakult, a szülőknek kellett felügyelni a tanulás folyamatát, miközben a tanárok új technikákkal próbálták megragadni a figyelmet, online kellett megtartaniuk az órákat. A bezárt iskola nemcsak a tanulás folyamatát nehezítette meg. A gyerekek nem találkozhattak barátaikkal, osztálytársaikkal. Elmaradtak a közös játékok, a beszélgetések és új barátságok sem köttethettek.

Ebben a rendkívüli helyzetben minden szegedi gyermek és szülő megérdemli a legnagyobb elismerésünket. Köszönet jár érte, hogy a korlátozások mellett is sikerrel teljesítették az évet! Szeged a járványhelyzetben is példát mutatott: a szülők és a pedagógusok összefogása, a gyerekek alkalmazkodása egyszerre kellett ahhoz, hogy ezt az tanévet teljesíthessék.

A koronavírus és a járvány alatt végrehajtott kormányzati megszorítások súlyos veszteségeket okoztak Szegednek, de mi egyetlen fillérrel sem csökkentettük a szegediek támogatását. Bármilyen szorongatott helyzetbe is kerültünk, továbbra is segíteni fogjuk a gyermeket nevelő családokat. Szeged több mint 17 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el az elmúlt évben, és ennek nagyobb feléért a kormány felelős. Mi azonban

2021-ben is 10 ezer forinttal támogatjuk minden szegedi állandó lakóhellyel rendelkező, általános iskolás korú gyermek tanévkezdését.

Reméljük, ezzel hozzájárulhatunk gyermekük sikeres tanulmányaihoz.

Kérem, online ügyfélkapus regisztrációval a www.szegedvaros.hu honlapon igényeljék újra a beiskolázási támogatást, hogy időben megérkezzen a pénz!

További sok sikert kívánok gyermekük tanulmányaihoz!

Dr. Botka László
polgármester

Polgármesteri levél
Letölthető nyomtatvány