Alapítványok

Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért


Elnök: Balogh Edit
Ügyvezető igazgató: Zsivkovitsné Gyenes Krisztina

Ha ön önkéntes szeretne lenni, keressen bátran bennünket!

 A Talentum Alapítvány 2006-tól foglalkozik önkéntesek toborzásával, közvetítésével fogadóintézményekbe. Az Önkéntes Központ Szeged/Csongrád Megyei Önkéntes Centrum tevékenységei:

1. ÖNKÉNTES KÖZVETÍTÉS
A központ feladata, hogy aki önkéntesen szeretne tenni valamit, könnyedén találjon az igényeinek megfelelő tevékenységet, és minél szélesebb kínálatból választhassa ki a neki legjobban megfelelő lehetőséget.
A regisztrált önkénteseket érdeklődésüknek megfelelően a kiválasztott fogadó szervezethez közvetíti az iroda, valamint nyomon követjük az önkéntesek és fogadószervezet között létrejött kapcsolatot mindkét partnerrel együttműködve.
A Szent Györgyi Albert Klinikai Központtal együttműködve kórházi betegsegítő önkénteseket is várunk. A jelentkezők előzetes felkészítés (elmélet és gyakorlat) után kezdhetik meg tevékenységüket.
2. AZ ÖNKÉNTES KULTÚRA NÉPSZERŰSÍTÉSE
Önkéntességet népszerűsítő programok szervezése, illetve azokban való közreműködés. Folyamatos tájékoztatás a média számára, annak érdekében, hogy egyre többen tudjanak az önkéntesek és fogadó szervezetek által megvalósított programok eredményeiről.
3. ÉRDEKKÉPVISELET
Az önkéntesek és az önkéntesség érdekeinek általános képviselete valamennyi releváns steakholdernél, melynek célja az önkéntes kultúra hazai helyzetének pozitív előmozdítása.
4. INFORMÁCIÓNYÚJTÁS, TANÁCSADÁS
Információ szolgáltatása és tanácsadása az önkéntességről általában, trendekről, lehetőségekről. Az hazai Önkéntes Törvényről, és minden felmerülő gyakorlati kérdésről mind a leendő önkéntesek, mind a fogadószervezetek felé. .
5. KÉPZÉSI ALKALMAK SZERVEZÉSE ÖNKÉNTESEK ÉS FOGADÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA
Az önkéntesek minél tudatosabb tevékenységének érdekében a központ képzési alkalmakat tart.
Az önkénteseket fogadni kívánó szervezetek számára önkéntes menedzsment képzési alkalmakat tartunk, melynek célja a civil szervezetek, intézmények szakmai felkészítése önkéntesek fogadására..
6. VÁLLALATI ÖNKÉNTES AKCIÓK SZERVEZÉSE
Cégek számára szervezünk olyan alkalmakat, amely során a dolgozók, csoportosan végeznek önkéntes tevékenységet, akció jelleggel nonprofit intézmény, vagy civil szervezet célcsoportjának segítésesre.