Egyesületek

Talent Tehetségkutató Énekstúdió


 

A Talent Tehetségkutató Énekstúdió olyan általános és középiskolás kiemelten magasszintű énektudással, tehetséggel  rendelkező fiatalok egyesülete, amely állandó gyakorlási, továbbképzési, fellépési, lehetőségeket biztosít részükre.

Az Énekstúdióban dolgozó fiatalok olyan országos és nemzetközi eredményeket mondhatnak magukénak, amelyek a továbbiakban akár életük meghatározó célja is lehet.

A Stúdió non-profit szervezet, amely Szeged városától soha semmilyen támogatásban nem részesült és 2000. márciusa, – a megalakulása óta – egy rokkantnyugdíjból és ingyenes baráti segítségnyújtásból tartja fent magát.

A Stúdióból eddig olyan tehetségek kerültek ki, mint Kasza Tibor, a Crystal együttes megalakítója, énekese, – Zsurkán Zsanett és Muhari Tamás, akiknek 2005 tavaszán jelent meg első CD-jük a Nagy Zserbó Lemez,  – Ottlakán Barbara, magánénekes, – Polyákovics Georgina, Gonda Vivien és Takács Márk, akiknek 13 – 14 – 16 évesen 2005 júniusában jelent meg első közös CD-jük Minisztár címmel, – és Varga Bernadett, aki túl a 280. fellépésén alig 16 évesen országos és nemzetközi énekversenyek állandó dobogós helyezettje, – a budapesti Moulin Rouge-ban futó nagysikerű musicalnek a Casanovának a főszereplője, – Lizzy megszemélyesítője. 2010-ben a Megasztár TV-s produkcióban a 13. helyig küzdötte fel magát.

Gonda Vivien a Talent, majd az egykori Minisztár kiváló énekesnője ma már önálló CD-vel lépett a nagyközönség elé, "Ébred a szerelem" címmel… 
De meg kell említenünk Varga Zsófit Stúdiónk újonan felfedezett kis tehetségét, aki 2008 – 2009-ben a Szegedi Nemzeti Színház Diótörő c. darabjában főszerepet kapott, – Lili Pirlipátot játszotta énekelte közel negyven előadásban.
Zsófi 2010-ben már a Szegedi Szabadtéri Játékokon énekelt a Carmen c. darabban. 2011-ben beválogatták a Valahol Európában c. musical gyermekszereplői közé.

Teljes élettörténetünk megtalálható képben, hangban honlapunkon.