Egyesületek

Magyar Tartalékosok Szövetsége


Egyesületünk a híd szerepét tölti be a Magyar Köztársaság fegyveres erői és a magyar társadalom, illetve a fegyveres erők hivatásos, szerződéses és a tartalékosok között.


A Magyar Tartalékosok Szövetségének egyik legfontosabb célkitűzése a magyar tartalékosok összefogása, különös tekintettel az önkéntes tartalékosokra.


A sorkötelezettség eltörlésével a jövőben több önkéntesre lesz szükség. A haderő működőképességének biztosítása érdekében, hogy egységesen cselekedjünk, ami abban nyilvánulhat meg, hogy a környezetünkben élő  – a katonai szolgálat iránt érdeklődést mutató – fiatalokat reális információkkal tájékoztassuk a szervezetünk és  tevékenységünkben való részvételre, akár az önkéntes katonai szolgálatvállalásra.


Szövetségünk fő céljai az alábbiak: Katonai etika és viselkedési módok elfogadtatása és azok képviselete. A magyar katonai hagyományok ápolása, a bajtársiasság és barátság elősegítése. Önkéntes jelleg erősítése, tagjaink kulturális és sport rendezvényeken való részvétele, a hadsereg társadalmi háttere kapcsolatai erősítése.