Egyesületek

Magyar Tai Jitsu Szövetség


 

 

 

 

A Magyar Tai-Jitsu Szövetség 1993. évben alakult Szegeden. 2002 óta közhasznú szervezetként működik a Magyarországon

 

Az alapító okiratban megfogalmazott céljaink és vállalt tevékenységeink:

Ø      A társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló sporttevékenység- a munkaviszonyban és a polgári jogviszony keretében megbízás lapján folytatott sporttevékenység kivételével- feltételeinek biztosítása, szervezése, népszerűsítése.

Ø      A Tai-Jitsu gyakorlásához szükséges feltételek biztosításával elősegíteni az egészségmegőrzést, betegségmegelőzést, elősegíteni a gyakorlók képességfejlesztését. Biztosítani az esélyegyenlőség elvének érvényesülését.

Ø      Szövetségünk elsősorban a diákok, és az utánpótlás nevelésében fejti ki tevékenységét. Megszervezzük a tai-jitsu oktatását hazánkban, elősegítjük a tai-jitsu magyarországi térhódítását.

Ø      Díjakat adunk ki és továbbképzéseket szervezünk.

Ø      Tagjaink érdekképviseletét és versenyeztetését is ellátjuk, segítjük.

Ø      Összefogjuk és koordináljuk tagjaink, klubjaink tai-jitsuval és egyéb hasonló mozgásokkal kapcsolatos tevékenységét.

Ø      Céljaink eléréséhez biztosítjuk az eszközöket, a szakembereket és igyekszünk az anyagi lehetőségek előteremtésében is segíteni.

Ø      Segítjük a szervezeten kívüli érdeklődőket mindezekben.

Ø      A stílus és a magyar szervezet népszerűsítése érdekében folyamatos propagandamunkát végzünk és ápoljuk nemzetközi kapcsolatainkat.

 

A 2008. évben szakmai sikereink Szegeden is bőségesen voltak. A szegediek közösen vettek részt Egerben edzőtáborban más csapatokkal és Siófokon sikerült megszerveznünk és megtartanunk a hagyományos nemzetközi táborunkat. Ezt nagyon nagyra értékeljük a mai világban!

Országos karate és sport-jitsu magyar bajnokságon dobogón végzett tagjaink is voltak, akikre büszkék vagyunk, hiszen alapvetően nem versenysporttal foglalkozunk.

Szerencsésen alakultak egyéb, hazai kapcsolataink. Megújítottuk szakmai kapcsolatainkat több hazai hozzánk hasonló civil szervezettel, mint Idősügyi Tanács, Magyar Szabadidősport Szövetség.

Az év végén újra megszerveztük Szegeden a jótékonysági gálát, melyen az összes meghívott, velünk valamilyen kapcsolatban álló szegedi karate klub, harcművészettel foglalkozó szervezet részt vett.

Szegeden több általános iskola tornatermében tartunk edzéseket.  Mihályteleken és Gyálaréten működik a gyerekcsoportunk, a Százszorszép Gyermekházban az előkészítő csoport és az Ortutay kollégiumban új csapat kezdte meg működését.

Az egészségkárosodott, fogyatékkal élők számára indított csoport munkája is folyamatos.

A szeged és környékén élő hátrányos helyzetű gyermekek számára tettük lehetővé a rendszeres mozgást és segítettük a nyári táborozásukat a Borostyán lovas birtokon.

 

Nagyon keveset élünk a hirdetési lehetőségekkel, bennünket találnak meg a partnereink, támogatóink és leendő tagjaink. A költségvetésünkben is látható, nincs fizetett alkalmazottunk és bérjellegű kifizetéseink sem. Ebből következően társadalmi aktivistákkal és önkéntesek bevonásával dolgozunk igen nagy számban. Örvendetes jelenség, hogy szervezetünk még növekedni is tudunk ezen lehetőségekkel. Talán éppen ezért. A működés során bevont tagok, önkéntesek száma kiemelkedően magas.

Új elem a külföldi romániai magyar és lengyel iskolákkal a megkezdett együttműködésünk. Hasonlóan a gyermekeken túl az idősekkel való törődés is.