Egyesületek

Jóga a Mindennapi Életben Egyesület


Jóga a Mindennapi Életben Egyesület


 


A Jóga a mindennapi életbenŽ főbb céljai


A fizikai, mentálhigién és testi-lelki kondíció megőrzése, növelése, a káros stresszhatások kivédése, s ezzel a munkaképesség javítása, a teljesítmény fokozása.


Az élet védelme, s ennek érdekében a vegetáriánus táplálkozás terjesztése.


A négyféle egészség: a fizikai, mentális, spirituális és szociális egészség elérése és megtartása.


Mindezek érdekében, szegedi székhellyel jógaprogramokat szervezünk Csongrád, Somogy és Tolna megye településein, melyeken a résztvevők jóga-relaxációt, testgyakorlatokat, légző gyakorlatokat, koncentrációs – meditációs gyakorlatokat sajátítanak el.


Miért “Jóga a Mindennapi Életben”?


A jóga egyszerű módszereit a mindennapok során (családi, iskolai, munkahelyi kötelezettségeink teljesítése közben) is sikerrel használhatjuk. A rendszeres gyakorlás által egészségesebb, harmonikusabb, stresszmentes élet alakítható ki, miközben tevékeny részesei maradunk szűkebb és tágabb környezetünknek, társadalmunknak. A Jóga a Mindennapi Életben RendszerŽ bárki által elsajátítható, függetlenül életkorától, nemzetiségétől, nemétől, társadalmi helyzetétől vagy vallásától.


Manapság életünkben egyre több olyan tényező van, mely terheli a felnőtteket és a gyermekeket (stressz, pszichoszomatikus betegségek, stb.).  A jóga testi és lelki kondicionáló gyakorlataival egyedülálló módon képes segíteni az emberi szervezet természetes, öngyógyító mechanizmusait és fejleszti a problémamegoldó képességet. Az, amit betegségállapotnak nevezünk, logikus következménye az egészséges élet természetes szabályai ellen elkövetett mulasztásainknak, kihágásainknak.


Egyesületünk tevékenységével igyekszik segítséget nyújtani az egészséges, harmonikus élet kialakításához. A jógát elsajátító elérheti a rendszeres gyakorlás által a fizikai, mentális, szociális és spirituális egészséget.


AZ EGYESÜLET


A Szegedi Magyar Hindu Jóga Védanta Társaság 1991. február 25-én alakult. 1998-ban a Bíróság közhasznúvá minősítette az egyesületet, amelynek az új neve:
Jóga a Mindennapi Életben Egyesület.
    Jógaközpont: Szeged, Árvíz u. 36.
      ügyelet: hétfő, péntek 17-19 óra.
     Levélcím: 6724 Szeged, Árvíz u. 36.
      honlap: http://www.yoga.szeged.hu
     E-mail: jamet@tiszanet.hu
      Telefon/Fax: 62/422-368
     Mobil: Dudoghné Papp Magdolna (ügyvezető elnök): 20/44-80-909