Egyesületek

IAMG Student Chapter Szeged


A Földtudományok Nemzetközi Uniója és a Nemzetközi Statisztikai Intézet összevonásával 1968-ban létrejött nemzetközi, tudományos, amelyhez eddig a világon öt diákszervezet kapcsolódott.

    A nemzetközi szervezet által felügyelt, a Szegedi Tudományegyetemen megalapított diákegyesület a világon tehát a hatodik, Európában a másodikként megalakult szervezet.

A szegedi diákegyesület létrejöttével egyedülálló lehetőség nyílt a közép-európai egyetemek hallgatói számára is csatlakozni az IAMG diákszervezetéhez.

A diákszervezet tagjai számára a nemzetközi anyaszervezet kutatási pályázatok, konferenciákra való utazási támogatások formájában támogatásokat biztosít.

     Az egyesület alapító tagjai által kitűzött egyesületi célok közül néhány kiemelt cél:

·                     Elősegíti a nemzetközi kapcsolatok kiépítését az IAMG által kiemelten kezelt szakterületeken, mindemellett támogatja a tagjai szakmai előmenetelét, munkahelyi pályázatokon való részvételét, elhelyezkedését a szakmai közegben.

·                      Segíti a többi Student Chapter-rel (Wuhan – Kína, Illinois és Kalifornia – USA, Alberta – Canada, Freiberg – Germany) való kapcsolat kiépítését, illetve a hazai egyetemek, diák és egyéb szakmai szervezetek összefogását, valamint a kapcsolattartást egyéb intézményekkel, vállalatokkal.

·                     
     Az egyesület tagjai lehetnek pre-doktori, doktori és post- doktori hallgatók, akik kutatásokat végeznek bármely földtudományi témában, amelyek összefonódnak geomatematikai, geostatsztikai, vagy geoinformatikai módszerekkel, tekintet nélkül az állampolgárságra és a hallgató egyetemére.

További feltételek:    Aktív részvétel a közös projektekben,

Éves tagdíj minden év május 31.ig történő befizetése (2000 Ft/év),

Idegen nyelvtudás (elsősorban angol) ajánlott.

A jelentkezési lap letölthető az egyesület honlapjáról: www.iamg.hu, a jelentkezéseket kérjük megküldeni az angela.olasz@iamg.hu és a janina.horvath@iamg.hu email címekre, a jelentkezési lap mellé kérjük a hallgatói jogviszony igazolások csatolását.

Bármilyen kérdéssel, az egyesületi ügyekkel kapcsolatban, az előzőekben említett email címekre várjuk.