Egyesületek

Ételallergia Regionális Közhasznú Egyesület


Az Egyesület tevékenységével segíti mindazokat, akik valamilyen táplálkozással összefüggő betegségben szenvednek, és szeretnének többet tudni arról, hogyan tudnak könnyebben együtt élni az állandó diétával, tanácsot kapni arról, hogy hol és milyen terméket vásárolhatnak, szeretnék tapasztalataikat és problémáikat megosztani sorstársaikkal.


Kiemelt feladatunknak tekintjük a megelőzést és az ismeretterjesztést, ezért havonta előadásokat szervezünk a betegségek diagnosztikájával, gyógyításával, a diétával, az egészséges táplálkozással, az élelmiszer-ellenőrzéssel kapcsolatos és más kérdésekről, melyeket a témában elismert szakemberek (gasztroenterológus, természetgyógyász, diétetikus, egészségnevelő stb.)- a SZTE Gyermekklinika, SZÉF, ÁNTSZ, Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás, OÉTI, Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet előadói tartanak.


Az előadásoknak a SZTE Rektori Hivatala biztosít állandó helyszínt. Az előadásokat megelőzően termékbemutatóra kerül sor, ahol a Gabonakutató Kht, a Szegedi Paprika Rt, a Táplálékallergia Centrum, és mások állítják ki ajánlott termékeiket. Rendezvényeinken bárki résztvehet! Várjuk az érdeklődőket!