Egyesületek

Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezet Közhasznú Egyesület / ÉFOÉSZ/


Az ÉFOÉSZ Csongrád Megyei Közhasznú Egyesülete az értelmi sérült emberek és családjai érdekvédelmét érdekképviseletét látja el. A fogyatékosok jogai, az esélyegyenlőség, a rehabilitáció, a foglalkoztatás, a szociális ellátás, a sport, a kultúra biztosítása legfőbb célkitűzése egyesületünknek. Mint önálló egyesület tagjai vagyunk az ÉFOÉSZ Országos Szövetségnek, Szentes Kistérségi Társulásnak, a Dél-Alföldi Régió Szociálpolitikai Tanácsának, Szeged Város Fogyatékos Fórumának, Megyei Önkormányzat Fogyatékos Kerekasztalnak.


Támogató szolgálatot, önálló életvitel központot, tanácsadó szolgálatot működtetünk. Kispályás labdarúgó csapatunk úgy a hazai mint a külföldi versenyeken eredményesen szerepelnek. A Speciális Olimpia tagjaiként 2007 ben, HELSINKI -ben sportolóink első helyezést értek el a Nemzetközi Kispályás labdarúgó versenyen. Arany éremmel és az ARANY Kupával tértek haza.


Majd itthon Miniszteri kitüntetésben részesültek. Vannak az úszásnak, kerékpározásnak is művelői, akik szintén szép eredményekkel dicsekedhetnek hazai viszonylatban. A kultúra területén is vannak eredményeink, van aki a saját maga írt versével örvendezteti meg a közönséget, van aki a táncával, vagy az énekével. Igaz, hogy értelmileg akadályozott emberekről van szó, de a tehetség az náluk is tehetség amit jó lenne, ha mások is értékelnének.