29°C erősen felhős

Bölcsődefejlesztési Program Szegeden – I. ütem; Agyagos Utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítése

erfa2
A Kedvezményezett neve: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
Konzorciumi partner:
A projekt címe: Bölcsődefejlesztési Program Szegeden- I. ütem;

Agyagos Utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 153.999.174,-Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: Az Agyagos Utcai Bölcsőde hasznos alapterülete 1.293 m2. Az előzetes energetikai felülvizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a bölcsőde energiafogyasztása jelenleg az elvárthoz képest magas, s ez a fenntartók számára jelentős többletköltséget eredményez. A gépészeti rendszerek hatásfoka rossz, aránytalanul nagy veszteségekkel üzemelnek. A beépített rendszerek elhasználódtak, gyakoriak a meghibásodások, állandó javításokra szorulnak.
A tervezett energetikai korszerűsítés az alábbi beruházási elemeket tartalmazza:
1. Külső határoló szerkezetek korszerűsítése, mely magában foglalja a teljes homlokzati hőszigetelést, a födém hő- és vízszigetelését és az ajtók, ablakok cseréjét. .
2. Hagyományos fűtés korszerűsítése: az épület eddigi távfűtéses rendszerében az elavult hőközpont felújítására van szükség. Új csővezetékek, szerelvények, keringető szivattyúk és osztó-gyűjtők lesznek, megfelelő hőszigeteléssel ellátva. Az alapvezetékek az épület tájolásának megfelelően, szabályozva kerülnek kialakításra. Kicserélik a fűtési csővezetékeket és radiátorokat. Az épületgépészet működtetése új erős- és gyengeáramú rendszerekkel történik majd.
3. Napelemes rendszer kialakítása (HMKE): új, háztartási méretű napelemes energiahasznosító rendszer kerül kiépítésre a lapostetőn elhelyezett napelemekkel. Ehhez kapcsolódóan elkészülnek a szükséges tartószerkezetek, elektromos vezetékek és berendezések, az ad-vesz mérőhely.
4. Meglévő kül- és beltéri elektromos és világítási rendszerek korszerűsítése: megvalósul a bölcsődeépületek belső elektromos hálózatának részleges felújítása a szükséges vezetékekkel, szerelvényekkel és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősségű világítótestekkel.
5. Megvalósul a projektarányos akadálymentesítés.
A beruházás eredményeképpen csökken az épület éves energia igénye, csökken a károsanyag-kibocsátás,  tisztább és egészségesebb lesz  a környezet – komfortosabbá válik a bölcsődeépület.
A projekt kezdési dátuma: 2016. október 28.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. december 31.
A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-SG1-2016-00003
Egyéb: